Bouwontwikkelingen

Er wordt in de Gildebuurt volop gebouwd de komende jaren. Op deze pagina zie je een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen.

Sloop en nieuwbouw huurwoningen Gildebuurt

De huurwoningen rond de wassenaarstraat, slagerstraat, en bakkerstraat zullen verdwijnen en plaatsmaken voor nieuwbouw. Dit besluit is genomen nadat de bewoners zelf hun stem uitbrachten voor de toekomst van de buurt. Men kon kiezen voor óf renovatie óf nieuwbouw. Beide kampen hadden evenveel stemmen. In dat geval zou de knoop zoals afgesproken door woningbouwvereniging Wooninc doorgehakt, en is er voor nieuwbouw gekomen. Lees op deze website over het proces en de plannen.

Gildekwartier

Meubelwinkel Verouden op de verwerstraat verdwijnt en op de plaats komen nieuwe appartementen met een mooie groene daktuin die publiek toegankelijk zal zijn.

Het Eindhovens Dagblad schreef er vorig jaar het volgende artikel over. De plannen zelf zijn op de site van de projectontwikkelaar uitvoerig gepresenteerd. Lees ook het buurtadvies wat na consultatie met de buurt is opgesteld.

Tekening van de plannnen voor het Gildekwartier, ©Verouden/Kragt/FAAM/Tom van Tuijn

Gildehuys

Aan de noordzijde van de Gildebuurt naast onze buurttuin is inmiddels 't Gildehuys verrezen, een nieuw appartementencomplex. Het Eindhovens dagblad schreef er al in 2020 een artikel over, en ook de stentor schreef over perikelen rond de bouw.

't Gildehuys, een sfeerimpressie van de projectontwikkelaar

Appartementen Woenselse Markt

Op de Woenselse markt naast de Albert Heijn wordt door BurgtBouw een appartementenblok van 21 appartementen inclusief commerciële ruimte gebouwd.

21 Appartementen

Bijlagen