+
MAAK HET INBREKERS NIET GEMAKKELIJK. Home / Over de buurt / Veiligheid / MAAK HET INBREKERS NIET GEMAKKELIJK.

buurtpreventie_1

Maak het inbrekers niet gemakkelijk.

Attentie!

Informatie over inbraakmethode flipperen

U kunt dit zelf voorkomen door uw deur altijd op slot te draaien!

Als u voor langere tijd uw huis verlaat draait u waarschijnlijk uw voordeur wel op het nachtslot. Maar doet u dat ook als u alleen even een boodschap gaat doen? En hoe zit het als u gewoon thuis of in de tuin bent?
Veel mensen draaien in deze gevallen hun voordeur niet op slot en daarmee maken zij het inbrekers wel erg gemakkelijk. Met een pasje of een stuk plastic kan uw voordeur binnen enkele seconden worden geopend als uw deur niet op het nachtslot is gedraaid. Het slot wordt hierdoor niet beschadigd, er is dan ook na de insluiping niets aan de deur te zien. Hierdoor is het achteraf ook onduidelijk hoe precies ingebroken / ingeslopen is. Deze inbraakmethode heet flipperen. Het is een gemakkelijke, stille, schadevrije en vooral snelle manier van inbreken.
Flipperen is een van de meest voorkomende manieren van inbreken waarbij de inbreker gewoon uw huis binnensluipt, óók terwijl u thuis bent!

Flipperen kan ook gebeuren op een goedgekeurd veiligheidsslot.

Hoe flipperen inbrekers?

Inbrekers flipperen door een buigbaar plastic plaatje tussen de deur en het kozijn te schuiven. Ze duwen het plaatje langzaam richting het slot en kunnen zo het sluitmechanisme van de voordeur openduwen (door de dagschoot open te duwen).

Bewoners Initiatief Gildebuurt/ pa. Buurtsalon Bakkerstraat 4