+
op vakantie willen met een boot? Home / Over de buurt / Historie / op vakantie willen met een boot?

                

Dat is wat meneer Viveen uit de Slagerstraat 50 jaar geleden gedacht moet hebben, maar er was in die tijd niet zo vanzelfsprekend.

Hij kwam in de jaren ’20 uit Drente op zoek naar werk in Eindhoven en kreeg een huurhuis in de Slagerstraat toegewezen. Hij trouwde met een vrouw die ook bij Philips werkte en kreeg 3 zonen.

Hij was een handige man met gouden handjes maar er bleef niet zo veel over om op vakantie te gaan, dus besloot hij om achter het huis zijn eigen boot de bouwen. Dat heeft best een tijdje geduurd voordat die af was, maar oh wat waren hij en zijn vrouw er trots op.

Die boot kon natuurlijk niet de tuin uit, dus moest hij over het dak getakeld worden. Een hele hachelijke onderneming, die veel bekijks te weeg bracht.

Op de andere foto zie je hoe de boot te water gaat.

Ik kende meneer Viveen alleen als een oude man die de 80 gepasseerd was, maar hij keek altijd trots naar de foto op de tv.

Een prestatie en een droom die uitkwam. Een van zijn 3 zonen, Gerard, is later door gegaan in het bouwen van boten en zal dicht bij een werf wonen en werken.

Zijn vrouw heeft ongeveer 70 jaar in de Slagerstraat gewoond en de foto stond ruim 35 jaar op de vensterbank.