Veiligheid

Preventieteam Gildebuurt

In de Gildebuurt is sinds kort een buurtpreventieteam opgestart en al actief in de wijk. Zij zien toe op de leefbaarheid en veiligheid in de wijk en zullen ongeregeldheden die zij constateren doorgeven aan politie of gemeente.

Met tweeën lopen zij een ronde van 1 of 2 uur door de wijk opvallend in een gele hes.

Wij zijn nog op zoek naar meer vrijwilligers, want met uw hulp wordt de buurt nog veiliger. Lijkt het u leuk om 1x per week of 1x per 2/3 weken een rondje te willen lopen samen met iemand (bijv. uw buurman/vrouw) meld u dan zeker aan. Voor informatie en opgeven voor Buurtpreventie stuurt u ons een email.

Maak het inbrekers niet gemakkelijk

Attentie!

Informatie over inbraakmethode flipperen

U kunt dit zelf voorkomen door uw deur altijd op slot te draaien!

Als u voor langere tijd uw huis verlaat draait u waarschijnlijk uw voordeur wel op het nachtslot. Maar doet u dat ook als u alleen even een boodschap gaat doen? En hoe zit het als u gewoon thuis of in de tuin bent? Veel mensen draaien in deze gevallen hun voordeur niet op slot en daarmee maken zij het inbrekers wel erg gemakkelijk. Met een pasje of een stuk plastic kan uw voordeur binnen enkele seconden worden geopend als uw deur niet op het nachtslot is gedraaid. Het slot wordt hierdoor niet beschadigd, er is dan ook na de insluiping niets aan de deur te zien. Hierdoor is het achteraf ook onduidelijk hoe precies ingebroken / ingeslopen is. Deze inbraakmethode heet flipperen. Het is een gemakkelijke, stille, schadevrije en vooral snelle manier van inbreken. Flipperen is een van de meest voorkomende manieren van inbreken waarbij de inbreker gewoon uw huis binnensluipt, óók terwijl u thuis bent!

Flipperen kan ook gebeuren op een goedgekeurd veiligheidsslot.

Hoe flipperen inbrekers?

Inbrekers flipperen door een buigbaar plastic plaatje tussen de deur en het kozijn te schuiven. Ze duwen het plaatje langzaam richting het slot en kunnen zo het sluitmechanisme van de voordeur openduwen (door de dagschoot open te duwen).

Wat de toen na inbraak?

wat te doen na inbraak

Voorkom auto-inbraak

We zien dat auto-inbrekers niet alleen in het centrum, maar ook in de wijken hun slag slaan. In woonstraten, bij sportaccommodaties, supermarkten, op alle plekken kan er in een auto worden ingebroken. En het kan net zo goed overdag gebeuren als ’s avonds. De buit bestaat vaak uit waardevolle spullen die in de auto zijn achtergelaten. Het wordt de auto-inbreker op die manier wel gemakkelijk gemaakt! Vooral (lease)auto’s waarin elektronica is achtergebleven, zijn een aantrekkelijk en succesvol doelwit voor autokrakers.

Haal zelf de auto leeg!

Het is vrij eenvoudig om de kans op auto-inbraak flink te verkleinen. Let er op dat u geen waardevolle spullen in de auto laat liggen. Laat apparatuur als laptops, tablets en mobiele telefoons niet (verstopt) in de auto achter, maar neem het mee. Inbrekers kunnen apparatuur op diverse manieren opsporen. Haal dus zelf uw auto leeg en vergeet niet de auto af te sluiten. Parkeer uw auto als het even kan in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats. Laat uw handschoenenkastje open, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit. Het zijn eenvoudige maatregelen die weinig moeite kosten, maar die u een hoop gedoe kunnen besparen.

Geef dieven geen kans!

Politie & Wijkagenten

Op politie.nl vindt u wie de wijkagenten van de Gildebuurt zijn. Momenteel zijn dit:

Wijkagent Jens Raijmakers
Wijkagent Caroline Smits

De wijkagenten zijn bereikbaar via het algemene nummer 0900-8844 en via politie.nl. Kijk ook verder op politie.nl voor informatie over uiteenlopende onderwerpen en, waar nodig, preventietips. Aangifte of melding doen kan ook via dit formulier. Bel in spoedgevallen altijd 112.

De politie Eindhoven is ook te volgen op de volgende social media: