Buurtsalon

De bakkerstraat waar de buurtsalon gevestigd is

Sinds maart 2010 is in Bakkerstraat 4 de Buurtsalon gevestigd. Een ontmoetingsruimte voor alle bewoners van de Gildebuurt. Het doel van de buurtsalon is het bieden van gelegenheid tot meer ontmoeting tussen buurtbewoners onderling. De bewoners kunnen hier kennis met elkaar maken en activiteiten voor elkaar organiseren en houden. Inmiddels bestaat de buurtsalon al 11 jaar en hebben er veel activiteiten plaatsgevonden. Nog steeds bruist het in de buurtsalon van de activiteiten; alles wordt georganiseerd door vrijwilligers. Daarnaast is het een plek waar iedere Gildebuurter in contact kan treden met medewerkers van Wooninc, de wijkagent en medewerkers van professionele partijen die actief zijn in de buurt.

Tot 1 april heeft Wooninc spreekuur op maandagmiddag van 14.00u-16.00u

Thuis, de nieuwe verhuurder per 1 april, heeft elke donderdagchtend spreekuur van 10.00u-12.00u

Vanaf 4 april is er elke maandagochtend een inloopochtend van 10.30u-12.00u. Janneke Lopata, verbinder van Wijeindhoven. Zij helpt je bij het vinden van de juiste weg voor jouw vragen.

Er is sinds 2015 een bibliotheek met meer dan 1200 boeken en diverse dvd's. Allemaal gratis te leen op woensdagmiddag. Ook de krant en tijdschriften liggen op tafel om erin te lezen. Uiteraard met een kopje koffie of thee erbij. De buurtsalon is zowat elke dag geopend! Loop eens binnen, je bent altijd welkom!

De buurtsalon in de krant