Nieuwe website

Sinds maart 2022 is de website voor de Gildebuurt grondig vernieuwd! De website is als vanouds te vinden via https://gildebuurteindhoven.nl. Hier voorzien we de digitale lezer van allerlei informatie over de buurt, zoals bijvoorbeeld laatste nieuwtjes, de buurtkranten en aankondigingen of verslagen van activiteiten die in de buurt ondernomen worden. De website heeft ook een foto-sectie met foto's van en uit de buurt, en iedereen is welkom wat in te sturen.

Het is echt een website voor en door de buurt zelf, en staat geheel los van officiƫle gemeentelijke webpagina's. Wel kan je via onze buurtsite makkelijk je weg vinden naar de websites van allerlei instanties en instituten die relevant zijn voor bewoners van onze buurt.

Een leuk detail is wellicht dat de website nu ook echt vanuit de Gildebuurt zelf gehost wordt. Het draait dus letterlijk op een server in een woning in onze buurt en is via glasvezelkabel verbonden met de buitenwereld via het hokje van de kabelbeheerder tussen de speeltuin en de Spinnerstraat.

Een groot deel van de informatie van de vorige website is al overgezet naar de nieuwe. Een aantal verouderde en achterhaalde delen zijn wel weggelaten. Bovendien is er een hoop nieuwe informatie op de website gezet, zoals een stuk over de buurttuin "bij de Pastoor", die nog geheel ontbrak op de vorige site.

Het bijhouden van de oude website werd steeds lastiger en bezoekers zullen wellicht gemerkt hebben dat de informatie daar al erg gedateerd was. De nieuwe site moet het allemaal weer een stuk beheerbaarder maken. Kijk dus vooral geregeld terug om te zien wat er zo al speelt.

Aan het werk voor de nieuwe website

De maker van de nieuwe site, buurtbewoner Maarten van Gompel, zet in op een website die zowel voor gebruiker als beheerders simpel van opzet is. Hij vindt namelijk dat het met het tegenwoordige World Wide Web al jaren de verkeerde kant opgaat. "Er zijn veel onnodig complexe websites en besloten social media platforms zoals Facebook en Instagram waar de gebruiker (vaak onbewust) eigenlijk het product is en ten dienste staat van het platform, wiens doel het is je zo gericht mogelijk advertenties te presenteren", zegt hij, "en dat doen ze door je surfgedrag zo veel mogelijk te volgen". Op de buurtwebsite zal je niks van dat alles vinden, de site is door zijn simpelheid in hoge mate privacy-vriendelijk. Er zijn geen irritante pop-ups, geen advertenties, geen cookies, geen paywalls, en geen misleidende technieken om je aandacht vast te houden.

Omdat we een site voor en door de buurt zijn, willen we dat alle buurtbewoners er hun ei kwijt kunnen. Wil je een leuk stukje schrijven over een onderwerp wat de buurt aangaat of je eigen interesse heeft? Of heb je een leuke foto uit de buurt? Stuur het naar info@gildebuurteindhoven.nl en wij zetten het als het geschikt is op de website.